In deze blog ga ik verschillende raritys uitleggen over Weiss Schwarz. Weiss wordt namelijk steeds populairder echter zijn er nog weinig mensen die veel af weten van de kaarten en de bijbehorende raritys. Daarom zet ik ze in deze blog allemaal op een rijtje.
Pakjes:
In een booster pakje zitten 9 kaarten. Dit zijn meestal 4 commons (C), 2 uncommons (U), 1 Rare (R), 1 Climax Card (CX) en een extra. Deze extra kan alles van de eerder genoemde kaarten zijn.
Booster Box:
In een Booster Box zitten 16 pakjes per box. Dat zijn 114 kaarten in totaal.
Trail Decks:
Deze decks bevatten 50 kaarten. Deze TD's bevatten een super rare cover card (SRCC). Echter kunnen deze ook een Triple Rare bevatten (TR) of een SP
Climax Card (CC/CR):
Deze kun je herkennen als de kaarten die op een kant liggen (side-ways). Deze kaarten hebben climax combo's waarmee je speciale effecten kan hebben in deze TCG. Je hebt twee verschillende soorten Climax Cards. De Climax Commons (CC) en de Climax Rares (CR). De enige manier om deze te kunnen onderscheiden is bij de naam via de rarity code onderaan de kaart. De CC/CR kaarten kunnen een holo variant bevatten. Somigge Sets kunnen zelfs een STAMPED card hebben als climax card. Over de stamped kaarten wordt later verder op ingegaan.
Trail Deck Cards (TD):
Als je een trail deck koopt krijg je een voorgemaakte deck. Deze TD kaarten hebben super rares en sigend cards. Je kan de trail deck kaarten dus herkennen aan het TD rarity logo onderaan de kaart.
Commons (C):
De kaarten die je het meeste krijgt in een set en een pakje. Hier valt niet veel over te vertellen.
Uncommons (UC):
Er zitten twee UC per pakje. Deze kaarten hebben net iets betere utility dan de common kaarten. Sommige kaarten kun je echter ook voor een paar euro verkopen. Ligt eraan welke je uit een pakje haalt.
Rare (R):
De rare kaarten zijn wat moeilijker te krijgen echter krijg je er ongeveer 15 a 16 in een booster box. De kaarten hebben een holo foil. Hieraan kun je ze daarom ook herkennen als een Rare card. Echter kan dit wel verschillen per set. Oudere Rares kunnen namelijk ook een rare bevatten die niet Holo is. Er zijn verschillende soorten holo patronen.
Double Rare (RR):
Eigenlijk hetzelfde als Rares. De enige manier om er achter te komen dat het een DR is, is aan de rarity code onderaan de kaart en te letten op de DR teken.
Double Rare Plus (DR+):
'is lastig om te pullen' Niet elke box heeft een Double Rare Plus. Maar als je box er één heeft dan heb je kans op 1 in de gehele box.
Super Rare (SR):
Super Rares zijn gladde holo Kaarten die de gehele kaart een shine bevatten. De Super Rares zijn eigenlijk holo versies van de rare kaarten die je in een box of pakje pulled. Er zitten hiervan twee in een booster box.
Promotional Card (PR):
Deze zijn niet beschikbaar in de boxen. Echter kan je deze soms wel extra bij een booster box krijgen. Maar vaak is dit niet het geval. Je kan ze ook bij een lokale tournament krijgen. Deze worden helaas niet in Nederland gegeven. Je kan ze eventueel wel overkopen van iemand die deze misschien wel heeft. Er zijn ook hot stamped PR cards beschikbaar, deze zijn te krijgen op verschillende events in Amerika en Japan zoals Animeexpo. Deze zijn echter heel zeldzaam en tijd gebonden en kunnen veel geld waard zijn.
Triple Rare (RRR):
Ook wel textuur Holo kaarten genoemd (texured holo cards). Er zit een textuur op de kaart die je kan voelen. Er is ook een variant die het Set Specific Rarities. Deze zit in sommige sets en is vergelijkbaar met een RRR kaart. Je kan ze onderscheiden van een RRR aan de specifieke rarity code die ze hebben gekregen.
Denk bijvoorbeeld aan: de The Quintessential Quintuplets (QQT) set, deze heeft hanayame rares of denk aan Marvel deze heeft M-Rares.
Over Frame Rare (OFR):
Dit zijn kaarten die een volledige holo hebben en als enige geen kaart randen hebben zoals alle andere kaarten.
Special Rare (SP/SSP):
Dit zijn de singed kaarten die je uit een box kan halen. Let op sommige kaarten hebben geen singed kaart maar de kaarten zijn hot stamped.
Secret Rare/ Super Special Rare (SEC/SSP):
Deze kaarten zijn onmogelijk moeilijk te pullen. De kaart is gegarandeerd als je een master case van een set koopt. Een master case bevat 2 cases van een bepaalde set. Denk aan de OR uit Disney 100. De steamboat mickey kaart. Deze kaart valt onder de SEC/SSP kaarten catagorie.
Ik hoop dat dit een duidelijk beeld schets van wat er allemaal in jouw fantastische anime booster box kan zitten. Voor verdere vragen kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.